Orgaaninen luksus: Harvinaisen tammen tarina

G2b_Hermandia_Majestro_neckwear_luxury_bowtie

Hei kaikki!

Olen muotoiloja Hermanni Vuorisalo ja HERMANDIan perustaja. Olen intohimoinen käsityöläinen ja arvostan ekologisuutta ja luonnonmukaisuutta kaikessa tekemisessäni. Ennenkaikkea se näkyy työssäni ja suunnittelun lähtökohdissa, yleisesti elämässäkin. Haluan esitellä teille erityisen projektini, johon liittyy harvinainen tammipuu, joka on ollut suossa n. 6450 vuotta. Tämä ainutlaatuinen puu on nyt löytänyt uuden elämän rusetin muodossa, jonka olen suunnitellut ja valmistanut hybridikäsityönä. Tämä tarkoittaa, että osa aikaavievistä työvaiheista on koneistettu. Haluan kertoa teille miten tuo erikoinen puu on inspiroinut minua luomaan uuden malliston orgaanisia luksustuotteita perinteiseen käyttöartikkeliiin, eli rusettiin.

Tämä tammipuu kasvoi ja eli yli 6000 vuotta sitten, kun ilmasto oli vielä hyvin erilainen kuin nykyään. Sen metsäkumppanit ovat jo kauan sitten kadonneet, mutta tämä puu jatkoi kasvuaan ja kehitystään, kunnes se kaatui ja hautautui suon pohjaan. Sen rungon hapettomassa ympäristössä puu säilyi lähes täydellisessä kunnossa vuosituhansien ajan.

Kun tämä tammi löydettiin, se oli väriltään tumma ja kauniisti kuvioitu. Puun musta väri on peräisin sen pitkästä oleskelusta suon syvyyksissä. Puu oli erittäin kova ja tiheä, mikä tekee siitä erittäin arvokkaan materiaalin käsityöhön. Tällasita puuta kutsutaan nimellä Bog-wood.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bog-wood

Inspiraatio

Inspiroituneena tästä harvinaisesta tammesta päätin luoda siitä jotain ainutlaatuista ja erikoista. Valmistin siitä rusetille keskustan, joka on reunustettu jalometallilla. Kankaaksi rusetille valitsin silkkisen TENCEL puukuitukankaan, joka on 100% biohajoava ja ympäristöystävällinen materiaali. Kaikki rusetin osat on valmistettu alusta loppuun verstaallani, laatikosta lähtien.

Tämä on vasta alkua

Customointi mahdollisuudet ovat rajattomat. Tämä rusetin malli on vasta alkua orgaanisille luksustuotteille, joita aion valmistaa tulevaisuudessa. Jalometalliin voi halutessaa upottaa jalokiviä tai puuhun kaivertaa mitä upeimpia reliefejä. Aijon tulevaisuudessa kokeilla keskusta piakalla marmoria ja muita luonnosta löytyviä arvokkaita materiaaleja, sillä haluan muistuttaa kuinka arvokas luontomme on ja miten pienen hetken olemme täällä. Haluan kannustaa ihmisiä valitsemaan ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja myös asusteissa ja pukeutumisessa. Jokainen tuote on yksilöllinen ja tarina takana tekee siitä vieläkin erityisemmän.

Haluan kiittää teitä lukemisesta.

Parhain terveisin,

Hermanni Vuorisalo

Jaa

Jatka lukemista

Söör wooden bow ties custom made

Räätälöity ammattitaidolla

Alussa idea oli käyttää maaiman laadukkaimpia kankaita eettisesti. Superior, huippulaadukasta kangasta menee hukkaan mielettömät määrät vuosittain. Paikallisten räätälien kanssa alkoi yhteistyö heidän leikkuu palojensa kierrättämiseksi,

Lue lisää
OSTOSKORI
Your cart is empty
Calculate Shipping
Syötä kuponki

Käytämme sivustollamme evästeitä taataksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu tietosuojaselosteeseen täältä.

Moikka, kiva että tulit käymään!

Tilaa uutiskirjeemme alta niin saat 10% alennuksen ensimmäisestä SÖÖR ja/tai DAAM -tilauksestasi!